Passa al contingut principal

Llegendes i històries de por a Mutxamel

 

El divendres 25 de setembre a les 20h vos proposem de la mà de Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado, els autors del llibre  Por o Fugirem, un recorregut per les millors llegendes valencianes de por. On narraran una selecció d’històries de tota la vida, actualitzades i adobades amb una bona dosi d’humor, ironia, misteri i, sobretot, molta por.

Tot i que ens haguera agradat fer el recorregut al llarg dels carrers del municipi, del Poble Nou al Fossar, per exemple; per motius de seguretat i prevenció de la salut, es farà a l'auditori del Centre Social José Bernabeu. Tot i això, discorrerem per una activitat que ens emocionarà amb la màgia de les paraules misterioses per a descobrir la cara oculta i esborronadora del llegendari valencià en la veu de tres grans autors: Borja, Gisbert i Labrado. 


La por ha format part sempre de l'imaginari popular des del principi dels temps, durant generacions l'home de la sang o del sac han espantat els xiquets i les xiquetes. Amb Por o fugirem ens retrobem amb estos personatges que conviuen amb les cares noves de la por que ens arribem del món audiovisual.





Recordeu que cal inscriure's al 965955910 o al correu electrònic inscripciones@mutxamel.org i vos demanem que si després d'inscriure-vos no podeu assistir-hi, ho notifiqueu perquè puguem avisar una altra persona interessada.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els Pastorets d'El So de Mutxamel

Una de les peces del repertori de l'agrupació El So de Mutxamel més volgudes i més significatives del patrimoni immaterial del municipi són Els Pastorets  que podeu sentir i veure en esta gravació . Els Pastorets són les cançons que es canten en el cicle de Nadal a Mutxamel des de fa generacions,  les seues lletres es caracteritzen per introduir temes de la vida quotidiana mutxamelera, entre els quals es troben les referències a la toponímia local.   Popularitzats i cantats per l’agrupació centenària mutxamelera d’El So, són una mostra de recreació i personalització de temes universals. És un exemple de com podem convertir-nos en creadors a partir de temes i motius que ens venen de la tradició, però no ens conformem amb el que ens arriba sinó que ho transformem i fem nostre. Així, tot i ser cançons de Nadal, poden ser atemporals, o tot i parlar del naixement de Jesús a Betlem apareix el paisatge de Mutxamel.        La forma   Composicions de quatre versos d’art menor, de huit o men

Temps de lectures, temps de presents

Ara que acaba l'any i és temps d'estar a casa, reserveu un temps al costat del foc, darrere els vidres d'una habitació que acull el solet agradós de l'hivern, arropits al llit o al sofà, per a llegir, per a sentir el tast de les paraules. Ara que és temps de presents, trieu regalar llibres, una manera d'obrir finestres al món, de reflexionar, d'aprendre i prendre els camins que ens porten al món.  Nosaltres vos proposem entre altres els llibres que hem presentat al llarg de l'any, de diferents estils i temàtiques. Van començar amb La veu interropuda. Fragments de la primera ràdio pública valenciana de Pere Miquel Campos. Una oportunitat per a rellegir, i escoltar, entrevistes a personatges dels anys noranta que ens permeten apropar-nos a la història recent de la nostra comunitat. Van continuar amb Alacant total d'Antonio Adsuar, per conéixer i reflexionar sobre la nostra història, sobretot des de la conquesta cristiana al segle XIII. També al mes de juny

Valencià cooperatiu i col·laboratiu

Com sabeu este any les proves de la JQCV són el 15 d’octubre en la modalitat escrita per a tots els nivells,  per eixe motiu vos oferim la possibilitat d’accedir a  l’aula d’aprenentatge, un espai obert i flexible que vos guie en la pràctica del valencià.  Si voleu a participar-hi, envieu-nos un correu electrònic a avivamutxamel@gmail.com i vos proposarem una sèrie d’activitats perquè avanceu en el vostre aprenentatge i coneixement del valencià. Alhora que vos demanem el compromís de corpartir eixes activitats. Estructurem i guiem una sèrie de propostes perquè cada volta tingueu més autonomia i pugueu suggerir-hi altres activitats.      Accions que poden desenvolupar-se a través de les xarxes socials o a espais del municipi que es realitzaran de forma presencial: des d'un passeig a un taller de lectura.