La directora general de la UNESCO, en el seu missatge amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna 2023 que es commemora el 21 de febrer, manifesta que el més important és aconseguir una presa de consciència més general del valor de la diversitat lingüística i cultural del món.
La UNESCO creu en la importància de la diversitat cultura i lingüística per a les societats sostenibles. En el marc del seu mandat en pro de la pau, treballa per a preservar les diferències culturals i idiomes que fomenten la tolerància i el respecte dels altres.
Nosaltres este any volem celebrar-lo amb un concert del Cor de Cambra Óscar Esplá que sota el títol Cançons de llengua i mare ens porta un repertori de cançons per a estimar i ser estimats en diferents llengües (des del valencià al castellà i l'asturià, pasant per l'ucraïnés i el gal·lés, entre d'altres) com una mostra de convivència i de gaudi a través de la cançó.
L'Ajuntament de Mutxamel en este any dels 40 anys de la llei d'Ús i Ensenyament del Valencià promou el coneixement de la diversitat lingüística com a eix de la convivència en el municipi. El valencià com a llengua d'ús al llarg dels segles ens transmet tota una sèrie de coneixements sobre el medi que no podem descartar, i ha de conviure en equilibri amb el castellà en el sistema educatiu, però el sistema educatiu no se sosté, si no es fa també en tots els àmbits del municipi.
El patrimoni que aporta el valencià a totes les persones que vivim al municipi i a la Comunitat Valenciana és una riquesa que no podem menysvalorar perquè enfortix la nostra expressió cultural i contribuïx a construir els vincles socials entre totes les persones que compartim un espai geogràfic.
L'Ajuntament de Mutxamel inclou esta activitat dins de les que presenta a la subvenció de la Diputació Provincial d'Alacant per a foment de la llengua i cultura popular valenciana.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada